De jongen die opgroeide als hond Maia Szalavitz, Bruce D. Perry

2007 | Scriptum

 

Kinderpsychiater Bruce Perry helpt dagelijks getraumatiseerde kinderen. Bevlogen en met compassie vertelt hij over kinderen zoals Laura, een vierjarig meisje met een groeiachterstand, dat meer baat had bij een grote dosis liefde dan bij speciale diƫten; Connor, die als baby lange tijd aan een stuk alleen werd gelaten en die opbloeide door massage en muziektherapie, en Justin, de zesjarige jongen die opgroeide als hond, en die zijn taal- en ontwikkelingsachterstand verbazingwekkend snel inhaalde toen zijn hersenen op de juiste manier gestimuleerd werden.
Door zijn baanbrekende werk op het snijvlak van neurowetenschap en psychologie kan Bruce Perry als geen ander inzicht geven in wat er precies gebeurt in de hersenen als een kind al vroeg in het leven wordt blootgesteld aan traumatische ervaringen en welke, soms verrassende, methoden gebruikt kunnen worden om het kind te helpen opgroeien tot een volwassene die sterk in het leven staat. Een fascinerend boek, niet alleen voor mensen die werken met getraumatiseerde kinderen maar ook voor pleeg- en adoptieouders.
Bruce Perry is kinderpsychiater en grondlegger van de ChildTrauma Academy in Houston, Texas. Ook adviseert hij de FBI. Hij woont in Houston, Texas en Alberta, Canada. Maia Szalavitz is wetenschapsjournaliste en won verscheidene prijzen met haar journalistieke werk. Ze woont in New York.

'In fraai geschreven, fascinerende verhalen vertelt kinderpsychiater Perry over zijn ervaringen met emotioneel beschadigde en getraumatiseerde kinderen en legt hij uit welke gevolgen stress en geweld vroeg in het leven hebben op het brein van een kind.'
Publisher's Weekly

korte samenvatting

NON-FICTIE Door zijn baanbrekende werk op het snijvlak van neurowetenschap en psychologie kan Bruce Perry als geen ander inzicht geven in wat er precies gebeurt in de hersenen als een kind al vroeg in het leven wordt blootgesteld aan traumatische ervaringen en welke, soms verrassende, methoden gebruikt kunnen worden om het kind te helpen opgroeien tot een volwassene die sterk in het leven staat.

onderwerpen

trauma kindermishandeling [helend boek]