Instructie bij toevoegen of bewerken beschrijving

 
Heb je een account? Dan kun je zelf informatie toevoegen aan de beschrijving die is door de uitgever is doorgegeven aan de boekhandel. Hieronder lees je hoe.

1. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in in het inlogscherm.

2. Na het inloggen klik je op boek zoeken in het menu. Vul in het scherm dat je dan krijgt de titel in van het boek dat je wilt toevoegen. Als je nu alleen je eigen boek te zien krijgt, klik je op de titel. Krijg je een lijst, klik dan op de titel aan van het goede boek, ofwel de goedkoopste nog wel verkrijgbare papieren versie. Je komt dan in de beschrijving die de uitgever heeft doorgegeven van dat boek.

3. Onder de beschrijving van de uitgever zie je een of twee knoppen. Hiermee kun je een beschrijving toevoegen, tonen of bewerken. Klik op informatie toevoegen of beschrijving bewerken en je komt in een invulscherm.

Dringend verzoek! Zodra je klikt op toevoegen, kunnen alleen jij en de beheerder je beschrijving nog veranderen. Klik daarom alleen op toevoegen bij boeken die je ook echt wilt gaan beschrijven.

4. Geef in het invulscherm de informatie die je wilt geven. Bedenk daarbij dat de beschrijving alleen bedoeld is om lezers te helpen boeken te vinden die voldoen aan hun wensen. Twijfel je over wat er bedoeld wordt met een term, ga dan met je muis op die term staan onderaan de pagina of ga naar uitleg zoektermen. Wil je meer weten over de regels waaraan je beschrijving moet voldoen, ga naar de spelregels.

Let op! Vul niet meteen het hele formulier in. Kijk eerst of het systeem wel werkt op jouw computer. Vul een enkel ding in, klik op Opslaan en check of dit ook echt is gelukt.

5. Wat je invult, wordt automatisch opgeslagen. Klik je op opslaan, dan zie je hoe de boekbeschrijving er vanaf dat moment uitziet in de catalogus. Is de beschrijving nog niet of niet meer helemaal naar je zin? Klik dan op beschrijving bewerken om dingen te veranderen.

6. Van de beschrijvingen die in de catalogus staan worden regelmatig berichten gemaakt voor de site. Een beschrijving verschijnt dan niet alleen meer als je het boek opzoekt in de catalogus, maar ook als je via de zoekwidget zoekt op een term in de beschrijving.

Let op! Het kan een of twee dagen duren voor er van een beschrijving een bericht is gemaakt. Tot die tijd verschijnt een beschrijving dus ook niet als je ernaar zoekt via de zoekwidget. Vind je dat heel lastig, bijvoorbeeld omdat je een lijst wil maken van boeken rond een bepaald thema, neem dan even contact op.

Veel succes met invullen! En lukt er iets niet of heb je nog vragen, dan wel suggesties ter verbetering? Stuur gerust een mailtje. Het adres is schrijvers@buzzboeken.com.