Spelregels

 
Iedere bezoeker van De schrijversbende zal begrijpen dat het niet altijd even duidelijk is of een boek nu in de ene of de andere categorie thuishoort, maar hij of zij mag ook van ons verwachten dat we er alles aan doen om goede informatie te geven. Daarom hebben we voor het beschrijven van boeken deze regels en tips.

1. Gebruik de zoektermen zoals deze bedoeld zijn. Kijk bij uitleg zoektermen, of ga met de muis naar de termen in de voet van de pagina, dan verschijnt de uitleg ook.

2. Kies bij twijfel de veilige weg. Vul niets in of ga bijv. bij de verhaalelementen voor de middelste optie. Bepaalde informatie wordt trouwens vaker gevraagd. Dat is omdat gebruikers die informatie verwachten op meer dan een plek.

3. Hou het zakelijk. Gebruik het veld toelichting om persoonlijker informatie te geven, maar zorg er ook daar voor dat je informatie niet kan worden betiteld of ervaren als misleidend of opdringerig.

4. Geef bij lof en kritiek alleen citaten uit media met enig gezag. Denk aan landelijke dagbladen, opniebladen of sites als 8weekly of Recensieweb.

5. De beheerder zal informatie alleen verwijderen of verplaatsen als deze niet voldoet aan bovenstaande regels. Ga deze informatie dus niet zonder overleg weer terugzetten.

6. Vul in ieder geval de samenvatting in een zin en de korte beschrijving in. Dit is de informatie die lezers altijd te zien krijgen en op basis waarvan ze besluiten verder te lezen. Je samenvatting mag overigens meer zinnen bevatten, als je maar niet boven de 30 woorden komt.

7. Ben je het niet eens met de manier waarop iemand anders een boek heeft beschreven dat jij hebt geschreven of geredigeerd bijv.? Neem dan in eerste instantie contact op met de betreffende bijdrager.

ZOEKEN OP TREFWOORD